in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stiže rješenje: Microsoft konačno ubrzava Windows 11!

Operativni sistem

Izgleda da Microsoft pravi neke veoma potrebne promjene u Windowsu 11, kako bi pomogao svom novom operativnom sistemu da radi brže.

Kako izvještava Windows Latest, Microsoft zapravo poništava jednu od promjena koje je napravio još 2019. godine, kada je dodao funkciju u Windows File Explorer polje za pretragu koje je omogućavalo da pretražujete svoje OneDrive skladište u oblaku, pored lokalnih datoteka. Odeljak “Recent files” u Exploreru takođe je dobio podršku za Office.com online fajlove.

Iako je ovaj dodatak možda bio koristan za ljude koji čuvaju (ili kreiraju) mnogo datoteka koristeći Microsoftove online usluge, ako ih ne koristite (ili koristite alternative kao što je Google Drive), onda je ova funkcija prilično besmislena. Još gore je, međutim, to što je dovela do toga da File Explorer radi sporije i u Windowsu 10 i u Windowsu 11, prenosi Techradar.

Kako je File Explorer sastavni dio Windowsa, ukoliko počne da radi loše to može dovesti do toga da kompletan računar djeluje usporeno. Dobra je viijest je da Microsoft želi da riješi ovaj problem u predstojećoj verziji Windows 11 operativnog sistema. Rana verzija, koju su neki ljudi testirali, sada ima mogućnost da isključi Office.com integraciju u File Exploreru.

Iako je opcija za isključivanje skrivena Group Policy editoru, omogućit će da spriječite Explorer da uključuje Office.com datoteke. Ova opcija će takođe zaustaviti Windows 11 Start meni da traži i prikazuje online Office dokumente. Naravno, ako smatrate da je ova funkcija korisna, i dalje ćete moći da je koristite, jer će ostati uključena.

Nije tajna da je Windows Vista bila jedna od omraženijih verzija operativnog sistema, pa se čini pomalo iznenađujućim da Microsoft uzima bilo koju od njegovih karakteristika kao inspiraciju za Windows 11. To se posebno odnosi na gedžete. To su bile osnovne aplikacije koje ste mogli da zakačite na desktop i prikazivale su različite informacije, kao što je inbox elektronske pošte. Eksterne kompanije su takođe podsticane da kreiraju sopstvene gadžete, što su neke od njih u početku i radile.

Međutim, ne samo da što se Windows Vista pokazao nepopularnim, već je i njegova funkcija gadžeta bila još manje prihvaćena, što je dovelo do toga da su mnoge kompanije napustile podršku za njih.

Ono što Microsoft svakako ne želi, jeste da u Windows 11 implementira još jednu funkciju koju niko ne koristi i nadamo se da to neće biti tako.