in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Neko je isprogramirao bota da kreira skroz nove Pokemone

Generirao nove Pokemone

Neko je natjerao bota da pogleda sve Pokemone ikada stvorene – a zatim mu izdao komandu da generiše svoje.

Zvuči kao početak još jednog od onih mimova u kojima neko pravi apsurdnu parodiju koja djeluje kao da je samo robot mogao da je nasumično generiše. Ipak, ovo se stvarno desilo. Naučnik za podatke sa BuzzFeed-a Maks Vulf je zapravo napravio robota koji generiše Pokemone, a rezultati su… nekako cool?

Već nekoliko sedmica Vulf na Twitteru dijeli svoje rezultate. Neki od njih su čak i pomalo jezivi – postoji nešto što liči na zelenu pticu sa okarinom umjesto glave, a tu je i sivkasto-ružičasta stvar koja liči na mutirani svinjsku njušku, kao i mnogo drugih uznemirujućih stvorenja bez vidljivih lica, ili sa udovima gdje ne bi trebalo da budu.

Postoji mnogo drugih simpatičnih stvorenja koja izgledaju dovoljno razumno kao čudovišta koja bi mogli da sretnemo negdje u Pokemon univerzumu.

Naravno, ako ste ljubitelj malo čudnijih stvari, mogu da vam preporučim Vulfovu grupu generisanu vještačkom inteligencijom koja je bila zasnovana samo na artu Kena Sugimorija iz 1995. vezanom za originalnih 151 Pokemona? Sva stvorenja koja su izašla su veoma jasno inspirisana Sugimorijem.

Vulfovo generisanje novih Pokemona postalo je dovoljno popularno na društvenim mrežama, da je autor objavo kod za obradu slika koji je doveo do toga da AI ispljune sve ove čudne Pokemone, tako da ako ste dovoljno snalažljivi u programiranju vjerovatno možete da probate ovo i sami, prenosi IGN.