in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dobio konkurenciju: Google više nije najpopularniji na internetu

TikTok je uspio

Adaptacija popularne društvene mreže Douyin prešišala je i druge američke tehnološke divove poput Amazona, Applea, Facebooka i Netflixa.

TikTok je uspio – popularna društvena mreža napokon je postala najpopularnijom internetskom destinacijom na svijetu, ostavivši Google u prašini, odnosno na drugom mjestu na listi najpopularnijih internetskih domena.

Google.com koji pod sobom ima Maps, Translate, Photos, Flights, Books, News i ostale usluge se nije uspio oduptrijeti rivalu koji na koncu 2022. broji preko milijardu aktivnih korisnika. TikTok.com je također prešišao ostale američke tehnološke divove poput Amazona, Applea, Facebooka, Microsofta i Netflixa, izvještava The Independent.

Njegova matična kompanija, kineski ByteDance, jedina je kompanija izvan SAD-a koja se našla na listi deset najpoželjnijih. TikTokov uspon do zvijezda pratila je sigurnosna firma Cloudflare koja je objavila služben ‘osvrt na godinu’ u kojem spominje nagli porast kompanije prema kraju 2021.

Jedan od razloga zašto hrpa novih korisnika nadire prema mreži sa kratkim filmićima dijelom je i pandemija koja je sve prisilila da provode više vremena pred ekranima i u zatvorenim prostorima, izbjegavajući veća druženja.

Pandemija je, sve se čini, samo jedan od razloga zašto je stranica zabilježila rast popularnosti.