in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone uređaji pogođeni rušenjem popularne chat aplikacije

Veliki problemi

Brojni korisnici iPhonea nisu mogli pokrenuti popularnu aplikaciju koja se temelji na razmjeni poruka, WhatsApp. U ovom trenutku, Apple iPhone 13 serija, pa čak i stariji modeli suočavaju se s greškom zbog koje nisu u mogućnosti koristiti navedenu aplikaciju, a uzrok još nije poznat.

Prema brojnim tweetovima na Twitteru, mnogi korisnici iPhonea izjavili su da je njihov WhatsApp jednostavno prestao raditi. Navodno se aplikacija stalno rušila kad god su je pokušali pokrenuti. To je korisnicima Applea onemogućilo pristup njihovim chatovima ili slanje bilo kakvih poruka. Nedavno nije bilo novog ažuriranja WhatsAppa na App Storeu, čak se i beta testna verzija suočila s ovim problemom pada iz nekog nepoznatog razloga. Drugim riječima, to bi mogao biti problem na Facebookovim poslužiteljima, a ne u aplikaciji, ili može biti greška povezana s operativnim sistemom, ali to je vrlo malo vjerovatno s obzirom na to kako je iOS ispoliran sistem.

Prema riječima ljudi koji su na Twitteru izrazili svoje probleme, bug utječe i na običnu i WhatsApp Business aplikaciju. Da stvar bude složenija, ovaj problem utječe na modele koji koriste najnoviji iOS 15.2 i druge koji također koriste starije verzije iOS-a.

Nažalost, WhatsApp još uvijek nije odgovorio na ove probleme.

Prvi navedeni problem je najvjerovatniji, s obzirom na to kako je Meta (tj. Facebook) izložen stalnim napadima hakera, curenjima povjerljivih informacija i sličnih stvari zbog kojih u nekom trenutku rad server mora biti ograničen ili zaustavljen kako bi se provjerila ili eventualno popravila šteta, prenosi Gizmochina.