in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Popularna chat aplikacija uvodi novu opciju s kojom će poboljšati privatnost korisnika

WhatsApp

Uskoro se opcija “zadnje gledano” više neće prikazivati osobama koje nisu na popisu kontakata korisnika WhatsAppa.

WhatsApp konstantno nadograđuje svoju komunikacijsku platformu te su u posljednje vrijeme predstavili neke opcije za veću privatnost poput nestajućih poruka. Kompanija sada priprema još jedan novitet koji je primarno orijentiran na privatnost osoba koje koriste tu platformu. Novitet se odnosi na opciju “Zadnje gledano”. Ta se opcija u WhatsAppu može aktivirati pod Postavke/Račun/Privatnost, a kada je aktivirana druge osobe koje koriste WhatsApp mogu vidjeti vaš online status, odnosno jeste li trenutno online ili kada ste zadnji put koristili ovu aplikaciju.

Jedan od problema za osobe koje imaju aktiviranu ovu opciju za sve korisnike jest što taj status mogu vidjeti i nepoznate osobe koje nisu na njihovoj listi kontakata.

Mala, ali mnogima značajna promjena koju WhatsApp uvodi – i već je dostupna nekim korisnicima jest što se online status, odnosno vrijeme kada su korisnici zadnji put koristili WhatsApp više neće automatski prikazivati nepoznatim osobama, odnosno onima koji nisu na listi kontakata i s kojima korisnici nikada nisu razgovarali putem te aplikacije, prenosi Cnet.