in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Appleov sat može služiti i za otključavanje hotelskih soba

Ova je opcija prvo dostupna u samo šest Hyattovih hotela, a najavljeno je da će se s vremenom omogućiti i u svim hotelima ovog brenda

Pametni telefoni i nosivi uređaji već su nam zamijenili bankovne kartice, karte za kino, u njima se mogu pohraniti brojne propusnice i avionske karte, a mogu se koristiti i za automobilski ključevi. Appleov sat sada je dobio još jednu opciju koju će cijeniti oni koji puno vremena provode na putovanjima i odsjedaju u hotelima.

U Appleov novčanik na pametnim satovima i telefonima sada se može dodati i ključ za hotelske sobe, no na početku se s Apple Watchom mogu otvarati samo sobe hotelskog lanca Hyatt. Saradnja je za sada dogovorena sa šest hotela, a naknadno bi se trebala proširiti i na druge Hyattove hotele te, nadamo se, i hotelski smještaj drugih brendova, piše Engadget.

Princip rada, odnosno postavljanja ključa u novčanik prilično je jednostavan. Nakon rezervacije, dobije se digitalni ključ koji je potrebno ubaciti u Apple Wallet, ali za njegovu aktivaciju prilikom dolaska u hotel prvo se potrebno javiti na recepciju. Nakon toga Apple Watch moguće je koristiti kao i klasičan ključ, odnosno karticu za ulazak u svoju hotelsku sobu. Digitalni ključ podržava i opciju Express Mode, što znači da za njegovo korištenje, odnosno otključavanje, nije prvo potrebno potvrditi identitet putem FaceID-a ili Touch ID-a.

Za slučaj da baterija na satu ili telefonu bude blizu crvenog i aktivira se način štednje baterije, Apple Watch i iPhone još će se dodatnih pet sati moći koristiti za otključavanje sobe.