in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koristite Firefox? Možda ste upravo ostali bez ove aplikacije!

Mozilla gasi svoju aplikaciju za upravljanje šiframa, ali već postoji zamjena

Mozilla je prvi put objavila svoju Firefox Lockwise mobilnu aplikaciju tokom 2019. godine. Aplikacija obezbjeđuje dizajn za upravljanje šiframa i funkcionalnost za logovanje u Firefoxu.

Lockwise je mogao da funkcioniše kao usluga za obezbjeđivanje automatskog popunjavanja informacija (autofill) na Android i iOS platformama, a omogućavao je popunjavanje loginova sačuvanih na Firefox Sync nalogu.

Mozilla sada gasi Firefox Lockwise, ali nema brige za korisnike – zamjena je već dostupna. Firefox 93 za Android je objavljen prošlog mjeseca, a među brojnim izmjenama dodali su i mogućnost Autofill dodatka za Android. Sada, kada osnovna Firefox aplikacija ima glavnu funkciju koju je obavljao Lockwise, a većina ljudi sa instaliranom Lockwiseom vjerovatno ionako već koristi Firefox, Mozilla je odlučila da ukine aplikaciju Lockwise.

Podrška za Firefox Lockwise će prestati 13. decembra 2021. godine. Nakon tog datuma, aplikacija više neće biti dostupna u Google Play Storeu ili Apple App Storeu.

Lockwise bi mogao da nastavi da radi nakon tog trenutka, ali neće dobijati podršku ili sigurnosna ažuriranja, navodi XDA.