in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Spotify ukinuo opciju shuffle zbog pjevačice Adele

Streaming servis odgovorio pjevačici

Pjevačica Adele ubijedila je Spotify da ukloni opciju ‘shuffle’ sa svih albuma kako bi pjesme mogle da se slušaju redoslijedom koji je zamislio autor albuma, piše BBC.

“Ne stvaramo albume sa tolikom pažnjom i ne razmišljamo bez razloga o redoslijedu pjesama. Naša umjetnost priča priču koju treba slušati onako kako je zamišljeno. Hvala Spotifaju na slušanju”, napisala je Adele na Twitteru.

Streaming servis je pjevačici odgovorio: ‘Sve za tebe’ i uklonio mogućnost da slušaoci promijene redoslijed slušanja pjesama na albumu kada pokušaju da počnu da ga slušaju sa same stranice albuma. Međutim, simbol za opciju shuffle, dvije ukrštene strelice, i dalje se pojavljuje na odvojenim stranicama pojedinačnih pjesama na albumima. To znači da je još uvijek moguće započeti slušanje albuma od bilo koje pjesme i odabrati pjesme za reprodukciju po slučajnom redoslijedu, ali je i dalje malo komplikovanije nego ranije.

Dugme ‘Shuffle’ se takođe pojavljuje na listama za reprodukciju. Album “30” – njen prvi album poslije osam godina, dostupan je na Spotifyu od petka. To je promjena u odnosu na njen posljednji album “25” koji se mogao kupiti fizički ili preuzeti sa zvanične stranice nakon što je zvanično objavljen u novembru 2015.

Postao je najbrže prodavani album u britanskoj historiji, preuzet više od 800.000 puta u prvoj sedmici. Na servisima za streaming kao što su Spotify, Apple Music i Tidal, taj album se pojavio tek u junu 2016.