in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google Maps uveo zanimljive opcije

Brojni noviteti

Aplikacija za digitalnu navigaciju uvodi niz alata skrojenih za život u jeku pandemije, uključujući poboljšano praćenje potencijalnih gužvi, kao i olakšane odlaske u nabavku hrane.

Google je dodao nekolicinu novih opcija u njihovu popularnu aplikaciju Google Maps. U iščekivanju nadolazeće sezone darivanja, Maps će pokušati pomoći korisnicima koji žele umanjiti stres pri kupnji i navigaciji. Nove opcije najavljene su u sklopu opširne objave na službenom blogu.

Nova opcija  ‘zauzetost područja’ (Area Business) korisnicima će tako pored informacijama o pojedinim lokalima pružiti dodatne informacije o popularnosti cijelih susjedstava, dok će imenik postati dostupan globalno – pruživši dodatne podatke o prodavnicama i uslugama unutar shopping centara i zračnih luka. Google Maps pored ovog u SAD-u proširuje opciju preuzimanja namirnica na više prodavnica te nastoji recenzijama restorana dodati više konkretnih informacija.

‘Zauzetost područja’ proširenje je informacija o gužvama u javnom prijevozu i popularnosti pojedinih dućana i lokacija na koje smo već navikli. Umjesto da nudi informacije o pojedinim lokalika, Google Maps će pružati informacije o cijelom susjedstvu.

Google se nada da će opcija biti dostupna osobama koje žele zaobići gužvu, kao i onima koji vole kupovati kad je oko njih vreva. Opcija će postati globalno dostupna na Androidu i iOS-u tokom ovih zimskih praznika.

Kartica s imenikom će postati dostupna za zračne luke i shopping centre u zemljama koje Googleu dozvoljavaju pristup podacima.