in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

OnePlus Nord 2 ponovno eksplodirao: Muškarac zadobio opekotine

Treći slučaj

Prije nekoliko mjeseci Nord 2 se našao u centru pažnje nakon dvije eksplozije uređaja, prva se pokazala lažnom, druga se desila pod sumnjivim okolnostima, a sad evo imamo i treću.

Tačan razlog eksplozije još uvijek nije poznat, a OnePlus se javio ubrzo nakon nesreće s porukom: “Ozbiljno shvaćamo takve incidente. Naš tim je kontaktirao korisnika i u toku je prikupljanje pojedinosti oko nesreće kako bismo je dodatno istražili“.

Ovaj put se incident dogodio u indijskom gradu Dholeu, a slike i priču je na Twitteru podijeli korisnik po imenu Suhit Sharma. Navodno je vlasnik telefona držao mobitel u desnom džepu i odjednom se dogodila velika eksplozija koja je rezultirala s teškim opekotinama.

Korisnik je u objavi istaknuo kako je razočaran te kako ovako nešto nikad nije očekivao te je pozvao OnePlus da se prestane igrati s tuđim životima te da bude spreman na posljedice.

“Upozoravam, slike u objavi nisu za svačiji želudac”

Naime ovakvu eksploziju može izazvati samo baterija. Koja je kod OnePlus Nord 2 podijeljene na dvije ćelije radi mogućnosti bržeg punjenja, a po slikama mobitela nakon nesreće se da zaključiti kako je lijeva ćelija bila glavni krivac za sve. U toku otkazivanja baterije stvara se veliki pritisak i velika toplina, koje nisu imale gdje otići zbog načina na koji se prave današnji mobiteli.

A način o kojem govorim je da moraju biti vodonepropusni, da moraju biti čvrsti i otporni da udarce tj na pritisak. Akumuliranjem spomenutog pritiska od otkazivanja baterije dolazi i do konačnog otkazivanja vanjskog okvira telefona koje se predstavlja u vidu eksplozije.

Dok je ova eksplozija najvjerojatnije izolirani slučaj, vlasnik je definitivno najgore prošao zbog velikih opektoina, prenosi Gizmochina.