in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Podržava tri vrste: Kako spojiti tastaturu i miš na Playstation 4?

Jednostavno je

Ovo nije opće poznato, ali Sony Playstation 4 može se koristiti s tastaturom i mišem. Nije potreban dodatni hardver treće strane, niti je uključena bilo kakva promjenjiva manipulacija OS-om. PS4 podržava tastaturu i miša izravno iz kutije. Najbolji dio je što je postavljanje vrlo jednostavno.

Koje su prednosti prilikom korištenja miša i tipkovnice zajedno s Playstationom 4?

Ako ste ikada isprobali napornu metodu unosa teksta na DualShock 4 kontroleru, postoji velika šansa da se već možete sjetiti zašto bi tastatura bila korisna. Tastatura omogućuje korisniku da brže i lakše upisuje poruke prijateljima. Iako je PS4 prije svega igraća konzola, ističe se kao multimedijska mašina. Korištenje tastature i miša znatno olakšava stvari poput navigacije izbornicima sistema i pregledavanja interneta.

Nadalje, postoje čak i neke igre koje podržavaju korištenje tastature i miša. MMO-ovi poput Final Fantasy XIV često imaju tone stvari koje se događaju na ekranu u bilo kojem trenutku. Pokušaj upravljanja kaosom standardnim kontrolerom može testirati strpljenje i odlučnost igrača. Zamjena DualShocka 4 za tipkovnicu i miš može učiniti stvari mnogo ugodnijim, navodi PCCHIP.

Kako spojiti miš i tastaturu na Playstation 4 konzolu?

Playstation 4 podržava tri vrste tastatura i miševa: žičani USB, bežični i Bluetooth. Bez obzira koju vrstu odaberete, njihovo povezivanje s PS4 je jednostavno i bezbolno. Nadalje, budući da PS4 koristi standardni Bluetooth protokol, praktički svaka tastatura i miš će raditi s PS4. Ne morate potrošiti malo bogatstvo na periferne uređaje koji se oglašavaju kao “napravljeni za PS4”.

Ako koristite žičanu ili bežičnu tastaturu s USB ključem, priključite istu u jedan od dva USB priključka na prednjoj strani PS4 konzole. To su isti USB priključci koji se koriste za punjenje DualShock 4 kontrolera. Nakon što priključite USB kabal ili bežični USB ključ, pričekajte trenutak i PS4 će automatski prepoznati vašu tastaturu i miš. PS4 će tada pitati s kojim profilom želite povezati tastaturu i miš. Nakon što odaberete, moći ćete koristiti tastaturu i miš sa svojim PS4.

Ako koristite Bluetooth tastaturu i miš, idite na izbornik PS4 Settings. Onda idite na “Uređaji -> Bluetooth uređaji”. PS4 će tada automatski tražiti obližnje Bluetooth periferne uređaje. U ovom trenutku učinite da vaša Bluetooth tastatura i miš budu vidljivi tako što ćete ih staviti u način uparivanja. Ako ne znate kako to učiniti, pogledajte upute za uporabu vašeg Bluetooth uređaja. PS4 bi tada trebao “vidjeti” vašu Bluetooth tastaturu i miša, i pitati koji profil će koristiti uređaje. Nakon što odaberete profil, moći ćete koristiti Bluetooth tastaturu s PS4 konzolom.

Mijenjanje postavki miša i tastature

Ako želite podesiti brzinu pokazivača miša ili promijeniti jezik tastature, to možete učiniti u izborniku Postavke PS4. Idite na “Postavke -> Uređaji -> Vanjska tastatura (i/ili) miš.” Ovdje ćete moći podesiti ponašanje svojih povezanih uređaja.

Nažalost, popis Playstation 4 igara koje službeno podržavaju tastaturu i miša je vrlo kratak. U nastavku slijedi popis podržanih igara:

  • Final Fantasy XIV
  • Air Combat Simulation
  • War Thunder
  • Paragon
  • Elder Scrolls Online
  • Neverwinter
  • DC Universe Online