in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pojavio se najveći Pixel problem do sada: Imate ovaj telefon? Možda će pozvati sve Vaše kontakte!

Tehnički problemi

Google Pixel 6 i 6 Pro su tek prošle sedmice počeli s isporukom kupcima koji su iskoristili mogućnost prednarudžbe, a jedan dio njih je odmah prijavilo probleme s uređajem.

Prvi problemi su bili vezani za ekran. Konkretno, ekran bi treperio zeleno pri laganim pritiskom na power tipku, bilo je problema i s Always On Display-em, čudnim gašenjem i paljenjem piksela itd. No sad se popisu pridružio vjerovatno najčudniji i najiritantniji do sada.

Neki korisnici na Redditu su izvijestili kako njihovi Pixel 6 i Pixel 6 Pro automatski biraju nasumične kontakte. Iako se ovo isprava može činiti izoliranim incidentom on to zapravo nije, problem se pojavio kod previše ljudi da bi bio zanemariv.

Neki korisnici su potvrdili kako je kriv Google Assistant, jer su u povijesti pronašli glasovne komande, koje sami korisnici nisu izgovorili, niti je u tom trenutku bilo kakvog razgovora spomenuli nešto slično da bi se zamijenio za naredbu. Korisnici su primijetili da je rješenje ovog problema onemogućavanje Asistenta na zaključanom ekranu (bar privremeno rješenje, dok Google ne ispravi ovu grešku u potpunosti).

Ni ovo rješenje nije 100% učinkovito, jer se par Reddit korisnika požalilo da su pozivi bili upućeni slučajnim kontaktima dok su oni spavali, a telefon bio zaključan i Asistent isključen. A jedan korisnik se požalio kako je njegov Pixel 6 više puta pozvao kolegu s posla, a budući da nije znao za neko drugo rješenje, kontakt je izbrisao. (Umjetna inteligencija je uznapredovala zadnjih godina, možda je Google znao nešto više i namjerno zvao „kolegu“), prenosi AndroidPolice.

Korisnicima ovih uređaja ne preostaje ništa nego ugasiti Asistenta i čekati da Google što prije riješi ovaj problem.