in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

FB Messenger uvodi novu opciju: “Mjehurići” stižu i na kompjutere

Facebook

Kako je Facebook uglavnom fokusiran na svoje aplikacije za pametne telefone (iOS i Android), njihova Messenger aplikacija za Windowse i MacOS dugo vremena nije dobila nijednu novu opciju. Na sreću, Facebook to mijenja u posljednje vrijeme. Facebook Messenger za kompjutere na Windowsu i MacOS-u uskoro dobiva mjehuriće koje već godinama ima na Androidu.

Reverznim inženjeringom postojeće Messenger aplikacije za Windowse, Twitter korisnik Alessandro Paluzzi je pronašao novu opciju koja je još skrivena za obične korisnike. Radi se o opciji „Mjehurići“ (bublići) za chatanje te je uključivanjem iste potvrdio da će Windows i MacOS korisnici na Messengeru imati isto iskustvo kao i na telefonima.

Alessandro Paluzzi je ostavio i par screenshotova te potvrdio da nova opcija za mjehuriće funkcionira iako je skrivena od krajnjih korisnika. Naravno, imati mjehuriće iznad svega na kompjuterima možda neće biti toliko intuitivno kao na telefonima, ali je u svakom slučaju lijepo vidjeti pomak i na ovom frontu, prenosi MSPowerUser.

Ako ste pak na telefonima u posljednje vrijeme primijetili da su Facebook Messenger mjehurići manje funkcionalni i drukčiji, nije do Facebooka nego do Androida. Naime, mjehurići na Androidu 11 su znatno drukčiji jer su implementirani u sam sistem, a Facebook je odmah svoj dosadašnji način za prikaz mjehurića zamijenio za Googleov. Tako krivite Google ako koristite Messenger i mjehuriće, a ne Facebook.