in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram na Stories uveo dugo iščekivanu opciju

Konačno će biti dostupna svima

Već neko vrijeme Instagram testira opciju koja omogućava ubacivanje linka na storije, a sada su iz Instagrama najavili da napokon proširuju ovu opciju na sve korisnike.

Otkako je implementirao Stories, Instagram je postepeno uvodio mnoge opcije na njima, a nešto što je falilo bilo je umetanje linkova, odnosno poveznica na Stories. Najprije je Instagram uveo opciju swipe-up za otvaranje poveznica, no tada nije bila mogućnost interakcije između korisnika. Nakon toga je Instagram na ljeto uveo opciju ubacivanja linka na storije, u vidu stikera, i klikom na njega jednostavno se otvori web stranica. Tada je ta opcija bila dostupna samo za verifikovane korisnike i one koji imaju više od 10.000 pratilaca, ali sada je dostupna svima.

Tako će sada onima koji budu stavili link određene stranice na svoj stori biti moguće odgovoriti, za razliku od swipe-up opcije koja nije dopuštala interakciju među korisnicima.

Poveznicu na Stories moći ćete koristiti na način da najprije prenesete fotografiju na Stories, a zatim kliknete na ikonicu koja se odnosi na naljepnice, a koja se nalazi na gornjoj navigacijskoj traci. Nakon toga odaberete naljepnicu „Link“, ili „Veza“, te dodate željeni URL. Nakon toga imate mogućnost da prilagodite izgled i boju pomenute naljepnice, odnosno linka i to je to.

Iz Instagrama su dalje naveli da će u budućnosti ponuditi još više načina za prilagođavanje naljepnica, odnosno bit će više opcija izgleda naljepnice i boja. Ovo će itekako potaknuti razvoj lokalnih biznisa i trgovina, prenosi GSM Arena.

Na kraju su iz Instagrama naveli da ova opcija neće biti dostupna novim računima i računima koji dijele sadržaje poput govora mržnje i dezinformacija ili drugog sadržaja koji krše smjernice Instagrama.