in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

S novim updateom bit će dostupna svima: Konačno je moguće prebaciti WhatsApp poruke s iPhone na Android

WhatsApp

Svi znamo koliko zamorno može biti mijenjanje mobitela, pogotovo ako prelazimo s jedne platforme na drugu. Izgleda da je bar jednom dijelu muka došao kraj.

Naime s nedavnim predstavljanjem Androida 12 dodana je mogućnost prijenosa osnovnih podataka putem kabla s iPhone uređaja na nove Android uređaje. S vašim dopuštenjem android automatski prepoznaje aplikacije te ih preuzima s Google Play trgovine i dopušta prijenos SMS i iMessage podataka zajedno sa slikama, videima, kontaktima…

To nije bilo moguće za aplikacije koje nisu direktno stvorene od strane Apple,a možda i najpopularnija od njih je WhatsApp, gdje je najveći problem bio što nismo mogli sačuvati sve naše poruke, slike i ostale uspomene vrijedne čuvanja i na novom mobitelu. Razvojni inženjeri iz Android tabora tvrde da su pronašli rješenje za to i da je dovoljan jednostavno USB C–Lightning Kabal da bi započeli.

Nakon spajanja uređaja bit će potrebno skenirati QR kod koji će se pojaviti na iPhone i slijediti upute o premještanju svih razgovora, media i svega ostalog na novi Android uređaj, zapravo samo se fizički kopiraju s jednog uređaja na drugi. Odgovorni tvrde da vaši podatci nisu ni u kojem slučaju nisu ugroženi niti da iko drugi osim vas nema uvid u njih, prenosi The Keyword.