in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook mijenja ime?

Zuckerberg za nekoliko dana objavljuje novo ime društvene mreže?

Gigant društvenih mreža Facebook planira kroz rebrandiranje sljedeće sedmice promijeniti ime, izvijestio je tehnološki blog The Verge u utorak navodeći povjerljive izvore.

Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg otkrit će planove o promjeni imena na godišnjoj konferenciji tvrtke Connect koja će se održati 28. oktobra, ali novo ime bi moglo biti otkriveno i ranije.

Iz Facebooka su na ovu vijest poručili da ne komentiraju glasine niti spekulacije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana dogodio se veliki pad društvenih mreža Facebook, Instagram i WhatsApp koji je trajao šest sati, koji je došao u najgorem trenutku. U šest sati, koliko su Facebookove usluge bile nedostupne, tvrtka je izgubila samo malo više od tri miliona dolara prihoda od oglašavanja u SAD-u, svom primarnom tržištu.

Također, Facebook je nedavno pristao platiti 14,24 miliona dolara kako bi zaustavio sudski progon američkih vlasti koje ga optužuju da je neka dobro plaćena radna mjesta namijenio stranim državljanima, na štetu američkih građana i stanovnika sa stalnom dozvolom boravka (zelenom kartom).

Američko ministarstvo pravosuđa podiglo je tužbu krajem 2020. ocijenivši da je društvena mreža namjerno izgradila sistem zapošljavanja koji sprječava kvalificirane Amerikance da doznaju za neka radna mjesta i da se natječu, na primjer tako što ne prihvaćaju internetske kandidature.

Facebook je prije nekoliko dana objavio da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.