in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uveo male promjene: IGTV preimenovan je u ‘Instagram TV’

Društvene mreže

Instagram je imao velika očekivanja od IGTV platforme, no previdjeli su činjenicu da će se korisnici teško prebaciti s popularnog YouTubea na kojeg su već odavno navikli.

Instagram je još 2018. godine predstavio IGTV, platformu napravljenu za objavljivanje i pregledavanje dužih videozapisa, koja je, prema planovima tvrtke, trebala konkurirati YouTubeu, što se očito – nikada nije ostvarilo. Budući da je TikTok uzeo maha nedugo nakon predstavljanja IGTV-a, može se reći da je tvrtka svoju platformu zanemarila, sve do utorka kada su je odlučili preimenovati u „Instagram TV“, ne bi li je tako „oživjeli“, piše The Verge.

Naime, Instagram se tako riješio ekskluzivnog IGTV video formata, pa sada svi videozapisi objavljeni na glavnom feedu mogu trajati do 60 minuta, što je prije bilo rezervirano samo za IGTV sadržaj.

Osim toga, Instagram TV videozapisi od sad se mogu pregledavati bez odlaska na posebnu namjensku karticu, što olakšava njihov pronalazak, ali se također doima pomalo „nabacanim“ kod Instagram računa koji objavljuju puno raznovrsnog sadržaja.

U svakom slučaju, ova promjena donosi blago osvježenje koje će se nekim korisnicima zasigurno svidjeti, a također dokazuje i da Instagram nije zaboravio na svoj pomalo propali pokušaj konkuriranja YouTubeu.