in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su najbolji filmovi 2021. godine!

Donosimo listu

U konkurenciji svih filmova koji su postali dostupni u proteklom tromjesečju, Bug donosi pregled najboljih.

Potraga za dobrim novim filmom rijetko urodi plodom, naprotiv, većinu filmova na koje naiđemo nemamo želju gledati. U pregledu nastojimo izabrati najbolje među novim filmovima, a zadovoljstvo će filmoljupcima nesumnjivo donijeti to što su izabrani isključivo oni koji su već dostupni na webu.

Osim nastavka filma A Quiet Place i nove verzije filma Suicide Squad, proteklo filmsko tromjesečje je obilježio i John Cena. Većina ga zna kao WWE hrvača i meme, neki kao repera i govornika kineskog jezika, a zahvaljujući filmovima Vacation Friends, The Suicide Squad i Fast & Furious 9, nikad nije bilo bolje vrijeme za steći dojam i o njegovoj glumi.

A QUIET PLACE PART II (TRILER)

Usred idiličnog sportskog dana, stanovništvo malog grada zatekne objekt koji se obrušava prema Zemlji. Izvrstan tempo postepene uznemirenosti eskalira u potpunu paniku pojavom prvog vanzemaljskog bića i krvoprolića koje uslijedi. Za očekivati je bilo da element iznenađenja neće biti učinkovit kao pri prvom filmu, te u skladu s time akcija i triler imaju prioritet nad elementima horora. A Quiet Place Part II popunjava priču i dovršava razvoj likova – čime gledateljima daje i glavu i rep koji su nedostajali pri prvom filmu Johna Krasinskog.

MINAMATA (DRAMA)

Godinu dana prije kraja zlatnog doba Life magazina (1936.-1972.), američki fotograf W. Eugene Smith prekida povučeni život i odlazi u Japan. Tamo dokumentira neurološku bolest izazvanu otrovanjem živom i korporativnu pohlepu koja joj je prethodila. Najistaknutiji aspekt filma Minamata je gluma Johnnyja Deppa u glavnoj ulozi, koji istovremeno predvodi film i kao osnivač producentske kuće Infinitum Nihil. Osim u Japanu, film se snimao i u Srbiji i Crnoj Gori.

CODA (DRAMA; APPLE TV+)

Ruby Rossi je jedina koja nije gluhonijema u svojoj obitelji. Kroz dan pomaže ocu, majki i bratu s porodičnim poslom ribarstva. Nakon što joj mentor u školskom zboru da do znanja da je dovoljno talentirana da se prijavi na studij glazbe na Berkleeu, Ruby postaje svjesna da ne može uskladiti svoju porodičnu svakodnevicu s novootkrivenom ambicijom. Najveći značaj filma CODA ne leži toliko u prikazu gluhonijemih osoba, koliko u ilustraciji poražavajućeg obiteljskog odnosa u kojem dijete ima ulogu ključnog čimbenika za održivu svakodnevicu roditelja.

PIG (DRAMA, TRILER)

Nakon što mu otmu svinju tragača tartufa, inače osamljeni Rob (Nicolas Cage) čini sve da je pronađe. Pig je indirektna dekonstrukcija filmskih priča koje su motivirane potragom i borbom za onu stvar u filmu koja je bitna glavnom junaku priče (i njegovim suparnicima). Zbog toga što tu stvar u ovom filmu predstavlja svinja, nismo zaslijepljeni subjektivnošću značaja i spektakularnim elementima kinematografije – što nam omogućuje da lakše postanemo svjesni formule koju slični filmovi inače prate. Nicolas Cage daje nastup zbog kojeg se i dalje upuštamo u čudne filmove u kojima glumi.

VACATION FRIENDS (KOMEDIJA; HULU)

Odmor Marcusa i Emily u Meksiku postane ludi provod kada sretnu Rona (John Cena) i Kylu. Iako su Marcus i Emily formulaično glavni likovi, Ron i Kyla su ti koji čine film urnebesnim. John Cena svojim nastupom prikazuje lika koji se ne zaboravlja brzo.

Zahvaljujući savršenom kontrastu u odnosu na Marcusove iritantne trenutke, Vacation Friends je daleko zabavniji za gledati nego što se to moglo očekivati.