in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone 13 serija uređaja u problemima: Ekran ne reaguje na dodir?

Korisnici prijavljuju probleme

Nedavno je kompanija Apple predstavila svoju iPhone 13 seriju. iPhone 13 serija obuhvata četiri člana, a sada su oni koji su među prvima dobili neki od iPhone 13 modela izvijestili o problemima sa kojima su se susreli.

Naime, neki korisnici iPhone 13 modela izvještavaju da imaju problema sa ekranom osjetljivim na dodir, tako da telefon ne reaguje na dodir na određenim dijelovima ekrana ili čak na čitavom ekranu. Čini se da se problem razlikuje od korisnika do korisnika, jer neki izvještavaju da se ovaj problem pojavljuje na svim aplikacijama i na čitavom ekranu, dok drugi navode da ove probleme imaju samo na određenom dijelu ekrana, i to najviše na gornjem dijelu, prenosi GizmoChina.

Za rješavanje problema potrebno je ponovno pokrenuti uređaj. Uzrok problema još nije poznat, no neki izvještaji sugerišu da i stariji telefoni imaju isti problem, i to nakon nadogradnje na najnoviji iOS 15. U tom smislu, moguće je da je softverski problem.

Inače, za iOS 15 ne vlada tolika zainteresovanost, bar kada je riječ o početnoj fazi. Naime, Mixpanel prenosi izvještaj u kojem navodi da je na istoku SAD-a za dva dana svega 8,5% onih koju su na iOS-u 14 nadogradilo svoj iPhone na iOS 15, što je gotovo duplo manje nego što je to bio slučaj prošle godine sa iOS-om 14, kojega je za prva dva dana otkako je bio dostupan, nadogradilo 14,5% korisnika koji su bili na iOS-u 13.

To je gotovo duplo, što je poprilična razlika, što ukazuje na to da korisnici nisu baš toliko uzbuđeni zbog iOS-a 15, kako je to bio slučaj s njegovim prethodnikom.