in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

TikTok sada ima milijardu mjesečnih korisnika

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu

Aplikacija TikTok debitovala je u Kini još prije 5 godina, no planetarnu popularnost i skok doživjela je tokom pandemije virusa COVID-19. Ova je aplikacija bila najpreuzimanija aplikacija na svijetu u prošloj godini, a sada stiže još jedan izvještaj koji govori o popularnosti ove kineske aplikacije.

TikTok je 2019. godine bila četvrta najpreuzimanija aplikacija na svijetu, da bi prošle godine doživjela rapidan rast i skok na prvo mjesto, svrgnušvi s trona Facebookv Messenger. TikTok je sada podijelio informaciju da sada imaju milijardu aktivnih mjesečnih korisnika širom svijeta, prenosi GSM Arena.

Na kratkom videozapisu kojega je TikTok objavio na TikTiku, javnosti se obratila Vanessa Pappas, iz vrha TikToka, a ona se zahvalila svim korisnicima ove aplikacije širom svijeta.

Iako se TikTok našao pod raznim istragama u nekim zemljama, npr. Sjedinjenim Američkim Državama, Pakistanu itd., to nije mnogo uticalo na popularnost ove aplikacije. Ova aplikacija prošle se godine našla na udaru tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je naveo da lični podaci koji se dijele na TikToku nisu sigurni, te je pozvao da se ova aplikacija u SAD-u zabrani. Ipak, ni takve riječi, neki bi rekli „najvažnijeg čovjeka na svijetu“, nisu uticale na planetarnu popularnost TikToka.