in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sjećate se izraza lica ove djevojčice? Meme je upravo prodan kao NFT za 74,000 dolara!

Održana aukcija

Djevojčica koja zabavnim izrazom lica neoduševljeno reagira na prijedlog izleta u Disneyland sada će sebi taj izlet moći i priuštiti jer je dobro zaradila na prodaji svojeg memea u obliku NFT-a

Završena je aukcija u kojoj je prodan NFT poznatog internetskog memea Side Eyeing Chloe.

Podsjetimo, ovaj meme je screenshot iz osam godina starog video isječka s YouTubea, u kojem majka snima svoje dvije kćeri dok im govori kako će ih voditi u Disneyland. Mlađa kći Chloe pritom je “složila facu” koja je ubrzo postala hit.

Chloe je danas 10-godišnjakinja, a njena je majka odlučila kapitalizirati na popularnosti memea i činjenici da se oni mogu prodati kao kolekcionarski NFT, a da pritom ne izgubi vlasništvo nad originalnim videom. Plan joj je i uspio, jer je krajem sedmice njen NFT uspješno prodan.

Početna cijena iznosila je 5 ethereuma, a kroz aukciju se došlo do pet puta većeg iznosa. U konačnici je kompanija iz Dubaija koja se bavi produkcijom muzike, 3F Music, platila čak 25 ETH za ovaj meme NFT.  Katie Clem, majka i službena prodavateljica, izjavila je za BBC kako je ovaj iznos nešto manji od onoga za koji su razni memeovi prodavani u posljednje vrijeme, ali da je zahvalna i za ovu prodajnu cijenu.

Osim što će joj novac poslužiti za školovanje kćeri, najavila je kako će definitivno nagodinu posjetiti Disneyland.