in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kineska središnja banka proglasila transakcije kriptovalutama nezakonitim

Digitalni novac

Kina sve više radi na tome da ograniči kriptovalute. Narodna banka Kine objavila je da se sve transakcije kriptovalutama smatraju nezakonitim i poziva na njihovu formalnu zabranu. U objavi je navedeno da su zabrinuti zbog nacionalne sigurnosti i sigurnosti imovine stanovnika.

Banka tvrdi da kriptovalute nisu fiat valute i da se ne trebaju koristiti u prometu. Sve transakcije koje uključuju kriptovalute sada se smatraju kriminalnom financijskom aktivnošću, a od svih financijskih i internetskih tvrtki se zahtjeva da na svojim platformama prestanu prihvaćati transakcije kriptovalutama. Uz to, zabranit će se i strani servisi koji nude te usluge kineskim stanovnicima.

Do ove je odluke došlo zbog povećanja pranja novca, nezakonitih transakcija, prijevara, piramidalnih shema i drugih nezakonitih i kriminalnih aktivnosti za koje iz banke tvrde da su uzročno-posljedično vezani s kriptovalutama. Svi koji u budućnosti budu kršili ovu zabranu bit će kazneno gonjeni, piše Engadget.

Nekoliko kineskih agencija radi zajedno na suzbijanju upotrebe kriptovaluta. Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme nastoji zaustaviti rudarenje kriptovaluta, dok je lokalna vlada provincije Sečuan zabranila kripto rudarenje još u lipnju ove godine, zbog čega su neki rudari napustili državu.