in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Mozilla počela blokirati nesigurna preuzimanja

HTTPS stranice

Mozilla je za Firefox odlučila ići u smjeru kao Google za Chrome pa će ubuduće blokirati sva nesigurna preuzimanja koja se pokreću na HTTPS stranicama. Tako nešto stiže s novom verzijom internetskog preglednika, a riječ je o 92.

Ugledali su se, kao što je spomenuto, na Chrome, koji je počeo blokirati takva preuzimanja prošle godine u određenom obliku. Naime, poanta je da korisnici u svakom trenutku znaju šta se događa, a ne da im se na računalo “skida” nešto o čemu ništa ili malo znaju pa da u konačnici budu u opasnosti.

Nažalost, hakeri su pronašli načine kako doskočiti protokolu pa uspijevaju na HTTPS stranice postaviti linkove prema HTTP stranicama, što uključuje i preuzimanje podataka. Na taj se način korisnik bez znanja spaja na web stranicu na koju nije htio i potencijalno može postati žrtvom napada.

Stoga, uvelo se blokiranje tih nesigurnih “skidanja” podataka unutar Chrome browsera, a s Firefox 7. septembra ako nešto stiže i od strane Mozille. Korisnici na taj način u svakom trenutku znaju šta se dešava  i sami odlučuju žele li nešto preuzeti ili ne, tako da se automatski sigurnost podiže za nekoliko razina.