in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

El Salvador usvaja Bitcoin kao zvaničnu valutu

Kripto platforme u problemu dok El Salvador usvaja Bitcoin kao zvaničnu valutu

Bitcoin postaje zvanična valuta u El Salvadoru, a čini se da se tržišta i kripto platfrome za prodaju i razmenu kripto valuta posustaju pod navalom građana.

U utorak ujutro, cijena bitkoina pala je sa oko 50.000 dolara na ispod 43.000 dolara prema Coinbase -u.

CNBC izvještava da zvanična kripto aplikacija El Salvador, Chivo, nije bila dostupna novim korisnicima za instaliranje u utorak ujutru. Predsjednik zemlje, Naiib Bukele, od tada je najavio da će se aplikacija ponovo otvarati za prijave, iako je nazvao novo produženje rada “testom”. Velike berze poput Coinbase i Kraken takođe su prijavile da imaju problema sa plaćanjem ili transakcijama koje ne prolaze ili kasne, navodi Verge.

Međutim, nemaju svi problema sa trgovanjem: Cash App ne prijavljuje probleme sa svojim Bitcoin uslugama, a Robinhood takođe nije prijavio probleme u trgovini kripto imovinom.

El Salvador je u junu donio rezoluciju da usvoji Bitcoin kao zvaničnu valutu. Predsjednik Bukele zagovarao je valutu i ​​u politici i na Twitteru, iako to neće biti jedina valuta u zemlji. El Salvador je historijski koristio američki dolar, koji će i dalje biti prihvaćen u zemlji.

Trgovci koji su u mogućnosti morat će da prihvate obje valute.