in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Bolji pregled svjetskih dešavanja: Microsoft News postaje Microsoft Start

Obećava novitete

Microsoft pokreće Microsoft Start, personalizovani izvor vijesti koji se integriše u Windows 11 i dostupan je na mreži i na iOS-u i Android-u. Microsoft Start je veoma sličan MSN feed-u koji postoji i dalje i Microsoft News-u. Microsoft ih rebrendira u Microsoft Start i integriše feed u odeljak vidgeta Windows 11 i traku zadataka Windows 10.

Slično Microsoft vijestima, Microsoft Start uključuje vijesti i medijske kanale više od 1.000 izdavača.

Microsoft koristi AI i algoritme za mašinsko učenje da sortira kroz koje se vijesti predstavljaju korisnicima i da personalizuje sadržaj na osnovu interesovanja i načina na koji se bavite sadržajem.

Postoji i neka vrsta uređivanja od strane čovjeka, iako je Microsoft prošle godine otpustio desetine novinara i uredničkih radnika u svojim Microsoft News i MSN organizacijama, pa nije jasno koliko će urednici biti uključeni, piše Verge.

Microsoft Start će u svom feedu objaviti najvažnije priče, personalizovane preporuke i sportske rezultate ili vremensku prognozu. To je u velikoj mjeri kombinacija Microsoftovih napora posljednjih godina sa MSN-om i Microsoft News na traci zadataka u operativnom sistemu Windows 10. MSN neće nestati, ali Microsoft Start će biti novi brend za Microsoft News.

Samostalna web lokacija, MicrosoftStart.com, bit će dostupna iz svih savremenih web preglednika, a mobilne verzije Microsoft vijesti će biti rebrendirane u Microsoft Start. Kada se Windows 11 pokrene sljedećeg mjeseca, Microsoft Start će takođe biti dostupan u obliku vidgeta iz namjenskog odjeljka novog operativnog sistema. Microsoft Edge će takođe uključiti Microsoft Start feed na stranici nove kartice.

Ako ste zainteresovani da isprobate Microsoft Start, on je trenutno dostupan na mreži ili putem mobilnih aplikacija za iOS i Android.