in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nvidia radi na CMP 170HX grafičkoj kartici za rudarenje

Najmoćnije grafičke kartice za rudarenje

Dok čekamo datum izlaska CMP 220HX, Nvidijine najmoćnije grafičke kartice za rudarenje, na internetu se pojavljuje sve više informacija o drugim karticama iz Nvidia CMP linije. Naravno, radi se o CMP 170HX, koja također koristi GA100 grafički procesor, kao i CMP 220HX. Za razliku od drugih modela iz serije CMP, ovaj put karticu ne proizvodi treća strana, već je za nju odgovorna sama Nvidia.

Prema pretpostavkama Nvidije, model CMP 170HX je drugi najučinkovitiji GPU u ponudi tvrtke specijaliziran za rudarenje kriptovaluta. Jedino CMP 220HX treba biti brži. Samo podaci iz Nvidije pokazali su da bi očekivane performanse u rudarenju Ethereuma bile 164 MH / s, što je više nego kod GeForce RTX 3080, navodi Pcchip.

I čini se da su se dosad dostupne informacije o Nvidia CMP 170HX kartici pokazale tačnima.

Zahvaljujući korisniku Codefordl s web stranice Zhihu, saznali smo koliko je kartica učinkovita u rudarenju, koje su njene specifikacije i kakav je dizajn.

Nvidia CMP 170HX sadrži 4.480 CUDA jezgri, što je znatno manje od 8.192 CUDA jezgri koje nudi GA100, ali i dalje dosta dobro. Kao i u Nvidiji A100, najmoćnijem GPU-u, možemo pronaći HBM2e memoriju. Međutim, riječ je o 8 GB, umjesto 40 GB ili čak 80 GB, koje su dostupne u gore spomenutom A100 (i dalje bolja i brža varijanta za razliku od GDDR6 memorije na prethodnim rudarskim karticama).

Gledajući specifikacije, možemo vidjeti da je Nvidia implementirala četiri memorijska steka koristeći 4096-bitnu sabirnicu, nudeći maksimalnu propusnost od 1,493 GB / s (kako je opisano u GPU-Z).