in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koristite ovu aplikaciju za alarm? Mijenjate odmah!

Brojne žalbe korisnika

Google na vlastitoj trgovini ima aplikaciju „Sat“ koju u zadnjih nekoliko godina, svi korisnici Androida mogu preuzeti. Ona stiže s telefonima koji imaju gotovo tvornički Android, stiže i s Google Pixelima, ali i nekim drugim uređajima. Ta ista Googleova aplikacija za sat koja uključuje i alarme, štoperice i brojače se oglušila na alarme mnogih korisnika, a to je neke itekako koštalo.

Nekoliko stotina korisnika Googleove aplikacije „Sat“ prijavljuje da im ista nije odzvonila postavljene alarme pa aplikaciji svi daju jednu zvjezdicu na Google Play Trgovini. Upravo činjenica da alarmi preko ove aplikacije nisu zvonili, koštala je mnoge njihovih poslova, zadataka, obaveza i porodičnih veza, a za sve je navodno kriv bug.

Korisnici Oppo, OnePlus, Pixel i Samsung telefona koji su iz jednog ili drugog razloga koristili upravo Googleovu aplikaciju, tvrde da im alarmi već nekoliko dana nasumično zvone, odnosno ne zvone.

Svi savjeti koje je Google dao (a radi se o tipičnim stvarima poput reinstalacije aplikacije, brisanje predmemorije i dopuštanja dozvola) nisu pomogli mnogim korisnicima pa je očito problem malko veći ili dublje skriven. Određen dio korisnika tvrdi da su replicirali bug tako da je aplikacija samo jednom kratko zavibrirala telefon i odmah prestala.

U svakom slučaju, ako i vi koristite Googleovu aplikaciju „Sat“, možda bi trebali instalirati još koju aplikaciju za alarme za svaki slučaj ili koristiti onu koju je proizvođač vašeg telefona ugradio u sistem, navodi AndroidAuthority.