in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google i Microsoft će uložiti 30 milijardi dolara u cyber sigurnost u sljedećih pet godina

Veća sigurnost

Nakon sastanka s predsjednikom Joeom Bidenom, Google i Microsoft obećali su uložiti ukupno 30 milijardi dolara u napredak cyber sigurnosti u sljedećih pet godina. Tvrtka Google je obećala 10 milijardi dolara, a Microsoft 20 milijardi dolara.

Izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, na Twitteru je objavio da će 150 miliona dolara od tog novca biti iskorišteno za proširenje Microsoftove mreže za obuku i pomoć američkim vladinim agencijama u nadogradnji njihovih digitalnih sigurnosnih sistema.

Bijela kuća opisala je to posebno ulaganje na sljedeći način:

“Microsoft… će odmah staviti na raspolaganje 150 miliona dolara tehničkih usluga kako bi pomogao saveznim, državnim i lokalnim vlastima u nadogradnji sigurnosne zaštite, a proširit će i partnerstva s fakultetima i neprofitnim organizacijama u cilju svrsishodnije cyber obuke”.

Google će se u međuvremenu usredotočiti na proširenje “zero-trust” sigurnosnog model, osiguravanje lanca opskrbe softverom, izgradnju sigurnosti otvorenog koda i pružanje više mogućnosti za obuke Amerikancima. Točnije, tvrtka je navela da će pomoći 100.000 Amerikanaca u sljedeće tri godine da steknu Google certifikate u područjima cyber sigurnosti, piše Engadget.

Predsjednik Biden se sastao s predstavnicima tehnoloških tvrtki i liderima cyber sigurnosti kako bi razgovarali o prijetnjama poput nedavnog napada na američku softversku tvrtku SolarWinds i tome kako SAD može bolje obraniti svoje digitalne sustave.

Uz ulaganja Microsofta i Googlea, i Apple će uspostaviti nove, široko raširene protokole u lancu opskrbe u ime jače sigurnosti, a Amazon će besplatno ponuditi javnosti obuku o unutarnjoj cyber sigurnosti. Također, druge organizacije, uključujući IBM, Girls Who Code i Code.org, napravile su planove koji imaju za cilj pojačati cyber sigurnost u cijeloj vladi, industriji i društvu.

++