in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

OnlyFans ipak odustao od planirane zabrane eksplicitnog sadržaja

Burne reakcije

Puno se prašine diglo oko promjena koje je prošle sedmice najavio OnlyFans.

Prethodnom odlukom tvrtke, planirano je da od oktobra pornografija postane zabranjena na platformi. S obzirom na to da je OnlyFans svoju slavu stekao na provokativnom erotskom sadržaju, to je naravno izazvalo negodovanje mnogih korisnika. Nakon reakcije javnosti, tvrtka je ipak odlučila zadržati eksplicitne sadržaje na svojoj platformi.

Do nove odluke došlo je nakon što su postignuti dogovori s bankama, koje su pristale da se kreatori sadržaja i dalje plaćaju putem njihovih servisa, čak i oni čiji se sadržaji kvalificiraju kao “eksplicitni”. Iz tvrtke ističu da je OnlyFans poznat kao platforma na kojoj ima mjesta za sve.

Bijesne reakcije korisnika i kreatora tako su utjecale na odluke banaka zbog kojih je problem i nastao. Ipak, glasnogovornik OnlyFansa odbio je reći s kojim bankama su sklopili ili obnovili ugovore o obradi plaćanja.

“Predložene izmjene koje su trebale stupiti na snagu 1. oktobra 2021. godine više nisu relevantne zbog toga što smo uspjeli uvjeriti bankarske partnere da OnlyFans može podržati sve vrste kreatora”, objasnio je glasnogovornik, a prenosi Variety.

OnlyFans je osnovan 2016. godina, ima preko 130 miliona registriranih korisnika i preko 2 miliona kreatora. Kroz platformu mjesečno prođe oko 300 miliona dolara pa nije iznenađenje da je u konačnici dogovor ipak postignut s bankama na obostrano zadovoljstvo.

Važno je i to što je OnlyFans na svoju platformu uspio privući i neke poznate osobe kao što su Bhad Bhabie, Cardi B, Jordyn Woods, Bella Thorne, Amber Rose, Blac Chyna, Rubi Rose i Tana Mongeau.