in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Šala donijela uspjeh: Clickbait osigurao pjesmi preko milijardu pregleda na YouTubeu

Više od milijardu pregleda

Iako je već velik broj pjesama prešao milijardu pregleda na YouTube, ovo je uistinu dokaz što se može postići zahvaljujući internetskim šaljivcima.

Gotovo je sigurno da ste barem jednom nasjeli na „Rickroll“, clickbait poveznicu koja vodi na pjesmu Ricka Astleya „Never Gonna Give You Up“, koju je izbacio sad već davne 1987. godine. Zahvaljujući korisnicima interneta i ovoj smicalici, pjesma ovog britanskog izvođača prešla je milijardu pregleda na YouTubeu.

Astley se nedugo nakon toga oglasio i na svom službenom Twitter računu.

„Upravo mi je rečeno da je ‘Never Gonna Give You Up’ pregledan preko milijardu puta na YouTubeu. To je nevjerovatno. Svijet je jedno divno i lijepo mjesto, a ja imam puno sreće“, rekao je u videozapisu, a kasnije je objavio i da će u tu svrhu izbaciti ograničeno izdanje pjesme na gramofonskoj ploči koje se već rasprodalo.

Sudeći po Wikipediji, ova je smicalica postala popularna 2007. godine na 4chanu, a 2008. se proširila na YouTube kada ju je tvrtka koristila za svoj prvotravanjski događaj. Astley se u početku dvoumio oko korištenja ovog memea u svrhu unaprjeđenja svoje karijere, no sada „Rickroll“ prihvaća objeručke, navodi Bug.