in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zaposlenici Facebooka radit će od kuće barem do kraja ove godine

Odgoda

Zaposlenici Facebooka radit će od kuće barem do kraja ove godine. Tvrtka je odgodila svoje planove o vraćanju američkih radnika u urede zbog porasta broja oboljelih od COVID-19. Iz tvrtke su ranije ovog ljeta najavili da planiraju do septembra otvoriti urede s 50 % kapaciteta. Taj vremenski okvir sada je pomaknut za januar jer se bilježi porast oboljelih.

Također, Facebook je izjavio da prati situaciju i surađuje sa stručnjacima kako bi osigurao siguran povratak zaposlenika u urede.

Početkom 2020. godine, Facebook je završio na naslovnicama svih većih medija jer je među prvima zatvorio urede, znatno prije nego što su mnoga područja uvela vlastite politike karantene. Tvrtka je također objavila da će od svojih američkih zaposlenika zahtijevati cijepljenje protiv COVID-19, piše Engadget.

Siguran povratak radnika u urede očekuje se u januaru 2022. godine i u nekim zemljama izvan SAD-a, jer je prioritet sigurnost svih zaposlenika. Ipak, tvrtka je najavila da u budućnosti planira sve više prihvaćati rad na daljinu, pri čemu je Mark Zuckerberg objasnio da bi čak 50 posto radne snage tvrtke moglo raditi na daljinu u sljedećih pet do deset godina.