in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tesla odgodila proizvodnju Cybertrucka do 2022. godine

Pad broja kupaca?

Tvrtka Tesla je na svojoj web stranici objavila da odgađa objavljivanje svog električnog kamiona za iduću godinu. Tvrtka je nedavno već nagovijestila da je možda 2021. godine ipak nerealan cilj. Elon Musk je u januaru rekao da će biti samo nekoliko isporuka Cybertrucka 2021. godine, a da je opsežnija proizvodnja određena za 2022.

Tvrtka je tek nedavno dovršila inženjerski dizajn za EV, tako da bi samo nekoliko mjeseci trebalo da se završi kompletan razvoj pa nije čudno zbog čega je datum pomaknut.

Ovakav potez bi mogao dati veliku prednost konkurentskim tvrtkama. GMC-ov Hummer EV sada je spreman pobijediti Cybertruck na tržištu i kazniti ga zbog kašnjenja. Rivian bi u rujnu trebao objaviti svoj R1T kamion, a i Fordov F-150 Lightening je najavljen za proljeće 2022. godine. Tesla bi zbog ove situacije mogla izgubiti puno kupaca, piše Engadget.

Međutim, ni ponovno odgađanje ne bi bilo iznenađujuće. Cybertruckovo hladno valjano čelično tijelo zahtijeva jedinstvene proizvodne tehnike, a to ne uključuje šire tehničke preporuke poput tromotornog sustava. Tvrtka Tesla je također poznata po optimističnim rasporedima koji su u sukobu s realnošću proizvodnje.

Bilo kako bilo, tvrtka može računati na veliku potražnju, jer je u ovom trenutku rezervirano preko milijun Cybertruckova.