in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

TikTok uvodi “policijski sat”

Zabrane za najmlađe

Kako se u posljednje vrijeme TikTok našao pred mnoštvom optužbi o načinu korištenja i uvjeta koji daju za pravo da TikTok koriste i tinejdžeri izgleda kako je tome odlučeno stati na kraj. Naime TikTok ide sa „strogim mjerama” vezanim uz tinejdžere.

Kako oni to nazivaju uvodi se „policijski sat” gdje će svi mlađi od 18 godina imati ograničeno korištenje ove društvene mreže i to bez mogućnosti poništavanja ičega u postavkama, što znači kako sve ide sa serverske strane. Jedna od novih opcija, odnosno zabrani za mlađe od 18 godina je i dolazak notifikacija iza 21 sat onima od 13 do 15 godina, odnosno zabrana dolaska notifikacija iza 22 sata onima od 16 do 18 godina. Druga zabrana odnosno ograničavanje korištenja TikToka dolazi u obliku zabrane/nemogućnosti slanja te primanja privatnih poruka onima mlađima od 16 godina.

TikTok uvodi već viđeni koncept – Stories

Za one između 16 i 18 godina također će biti onemogućeno slanje i primanje privatnih poruka ali će oni u postavkama svojeg TikTok profila to moći poništiti odnosno omogućiti primanje i slanje privatnih poruka. Nešto slično ovome dotiče se i opcije preuzimanja video-sadržaja na pametne telefone, odnosno spremanje TikTok video-zapisa.

Onima između 16 i 17 godina ova opcija također će biti onemogućena.