in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Wi-Fi signal vam je slab? Provjerite ovo!

Postoji više načina kako poboljšati signal

Loš Wi-Fi signal može biti izvor frustracija, ali postoji nekoliko stvari koje sami možete napraviti kod kuće, a koje to mogu poboljšati.

Provjerite brzinu

Prije nego što pokušate bilo što drugo, najprije provjerite brzinu vašeg Interneta kako biste ustanovili isporučuje li vam operater ono što je dogovoreno.

Ethernet kabel uključite u modem i laptop ili PC te pokrenite test. Ako brzina nije kakva bi trebala biti, najbolje je da se prvo javite operateru kako biste provjerili o čemu je tačno riječ.

Pomjerite router

Mjesto na kojem se nalazi router je izueztno važno i utječe na brzinu. Router bi trebao biti na središnjem dijelu kuće ili stana kako ga ne bi ometali zidovi ili drugi uređaji. Ako se router nalazi na ispravnoj poziciji i ima dovoljno slobodnog prostora oko sebe, brzina bi vam zasigurno trebala biti bolja.

Popravite antene

Ako imate router koji ima i antene na sebi, ispravite ih tako da budu u vertikalnom položaju. Tako će se signal emitirati horizontalno kroz prostorije. Ako su antene u horizontalnom položaju, signal će se emitirati u vertikalnom smjeru.

Položaj antena ovisi i o vašem stanu. Primjerice, ako želite pokrivenost Internetom i na donjem i na gornjem spratu, antene bi trebale biti pod uglom od 30 stepeni, navodi Brightside.