in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poslali ste rizičan mail na pogrešnu adresu? Upoznajte pravilo od 5 sekundi!

Gmail nudi opciju

Ako je proces slanja završio, u donjem lijevom kutu dobije se obavijest kako je poruka poslana, a odmah pored toga se pojavljuje i opcija „Undo“. Gmailove početne postavke imaju vremenski standard od pet sekundi unutar kojeg je opcija „Undo“ dostupna.

Dakle, kako objašnjava Pcchip, nakon slanja poruke korisnik ima pet sekundi da reagira i pritisne „Undo“ jer u suprotnom sve će biti proslijeđeno na adresu elektroničke pošte koja je bila navedena.

Unutar Gmaila postoji jedna opcija pomoću koje se vrijeme za poništavanje slanja poruka elektroničke pošte može promijeniti tj. produžiti. Potrebno je kliknuti na izbornik „Settings“ u gornjem desnom kutu sučelja kad se otvori Gmail i odabrati „See all settings“.

Nakon toga potrebno je naći izbornik „Undo Send“ i namjestiti vrijeme unutar opcije „Send cancellation period“.

Maksimum koji je ponuđen za odabir je 30 sekundi. Drugim riječima, najviše do 30 sekundi može biti rok kako bi se poništilo slanje poruke. Kad je odabrano vrijeme za poništavanje slanja, potrebno je za kraj skrolati na dno stranice i kliknuti na „Save changes“.

Princip „Undo Send“ slično radi i na Androidu. Poslije slanja poruke elektroničke pošte potrebno je brzo reagirati jer se isto tako na dnu ekrana pojavi obavijest s opcijom „Cancel“ dok je proces slanja u toki te opcijom „Undo“ nakon što je poruka poslana.

Opcija „Undo“ na Androidu najčešće traje 10 sekundi.