in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ne ide vam matematika? Ova aplikacija će vam u tome pomoći!

Aplikacija u razvoju

Vjerovatno ste već čuli za aplikaciju Duolingo, koja milionima korisnika širom svijeta omogućuje da kroz jednostavne vježbe svakog dana savladaju novi strani jezik. Možda ste čak i koristili aplikaciju kako biste osvježili svoje znanje ili naučili nešto novo.

Autori ove aplikacije odlučili su otići korak dalje i napraviti novu aplikaciju namijenjenu prvenstveno djeci. Aplikacija neće pomagati u učenju stranog jezika, već mnogima mrske – matematike.

Kako će aplikacija izgledati i kad bi mogla ugledati svjetlo dana, još uvijek je teško reći. Naime, CEO Duolingo, Luis von Ahn u nedavnom je intervjuu spomenuo da kompanija razvija upravo takvu aplikaciju. Dodao je i kako će više informacija biti dostupno krajem augusta kad će Duolingo održati svoju godišnju konferenciju, Duocon.

Službeno, aplikacija je još u veoma ranoj fazi razvoja, ali da se na njoj radi, Duolingo je otkrio još u maju kad su objavili oglas u kojem traže doktora matematike koji će raditi s “malim timom na razvoju nove aplikacije”. Pretpostavlja se da će aplikacija biti fokusirana na učenike u osnovnoj školi, kojima je ulazak svijet matematike najproblematičniji, prenosi 9to5Mac.