in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Edge vs Chrome: Pet razloga zašto je Edge bolji

Microsoft Edge je sve bolji i bolji

Internet Explorer je otišao u prošlost i sada je Microsoft Edge glavni na Windowsu.

Tu je da ispravi stare greške Internet Explorera i za sada su dobar posao uradili iz Microsofta. I dalje nisu bolji od Google Chromea, ali su ozbiljna konkurencija.

“PC World” donosi pet razloga zašto je Edge bolji od Chromea:

1. Vertikalni tabovi

Kada na Edgeu otvorite veliki broj tabova, lakše ćete se snaći nego na Chromeu. Sa lijeve strane dobit ćete spisak tabova, umjesto na vrhu pretraživača i pregled je lakši. Tačno možete vidjeti šta ste sve otvorili i lakše će vam biti da se orijentišete i snađete.

2. Sajtovi kao aplikacije

Sve sajtove možete u Edgeu instalirati kao aplikacije. Instalirat će se kao aplikacije na desktopu i možete taj sajt dodati na Start menu i na taskbar. Tako jednim klikom možete ući na sajt koji želite.

3. Lakše čitanje

Pritisnite F9 u Edgeu i otklonit će sve reklame i sve što vam smeta da čitate tekst na miru na bilo kojem sajtu. Postoji i opcija “čitajte na glas”, koju aktivirate kada pritisnete CRTL + Shitft + U.

Svaki tekst će vam onda biti pročitan i možete da birate kojim glasom će tekst biti pročitan i kojom brzinom.

4. Kolekcija

To je kao bookmark folder, samo sa mnogo više opcija. Kada kliknete +, izaći će vam sa desne strane Kolekcija i tu možete staviti bukvalno sve što vam padne na pamet, što vidite na internetu.

5. Zaštita

Microsoft vam dozvoljava da blokirate “kolačiće” sa svakog sajta. Tako će vas zašititi od svih web sajtova koji uzimaju informacije od vas. Ovo se podrazumijeva u incognito modu, što nije slučaj na Chromeu.