in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jeftiniji YouTube Premium: Nova opcija se testira u Europi, poznata cijena

Bez reklama za određene sadržaje

YouTubeova pretplata ‘Premium Lite’ nudi gledanje videa bez reklama te se trenutno testira u nekim dijelovima EU-a.

Google isprobava jeftiniju pretplatu za YouTube Premium koja nudi gledanje videa bez reklama, ali nema neke druge opcije poput preuzimanja videa ili reprodukcije istih u pozadini.

Novi ‘Premium Lite’ plan prvo je opazio korisnik ResetEre, nakon čega je Google cijelu stvar i potvrdio. Premium Lite se trenutno testira u Belgiji, Danskoj, Finskoj, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Premium Lite košta 6,99 eura mjesečno i uključuje videe bez reklama. Postojeći program u Europi, podsjetimo, košta 11.99 eura.

Premium Lite tako dolazi sa mogućnošću gledanja svih videa bez reklama i to na iOS-u, Androidu, pametnim TV-ima i konzolama (YouTube Kids uključen). Ono što ne donosi je mogućnost slušanja muzike bez reklama, mogućnost reprodukcije videa u malom prozoru dok švrljate kroz druge aplikacije i preuzimanje videa na uređaj, objašnjava Verge.

S obzirom da se većina ljudi može složiti oko negodovanja vezanog uz hrpe reklama na YouTubeu, ideja jeftinije pretplate zvuči dosta dobro.

Problem je što Premium Lite košta oko 40 posto manje od Premiuma, a dolazi sa četvrtinom njegovih opcija. YouTube, doduše, tvrdi da još testiraju Premium Lite te da bi u budućnosti mogli promijeniti ponudu ili ponuditi više različitih pretplatničkih modela.