in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Play Store napravio čistku: Aplikacije za sponzoruše više neće biti dozvoljene

Pooštrena pravila!

Tehnološki div je pooštrio pravila za Play Store uvođenjem direktiva koje sprečavaju poticanje ‘kompenziranih seksualnih veza’.

Aplikacije za ‘Sugar dating’, odnosno aplikacije za sponzoruše više neće biti dozvoljene na Android Play Storeu od 1. septembra. Google je zabranu uveo zajedno s promjenama pravila na platformi.

Vijest o ovoj izmjeni stiže od Android Policea koji potvrđuju da tehnološki div zabranjuje distribuciju aplikacija vezanih uz ‘kompenziranih seksualnih veza’. Druge promjene uključuju lov na neaktivne developerske račune.

Odnosi ‘Sugar dating’ uglavnom uključuju starije i bogatije pojedince koji izlaze sa mlađim djevojkama koje obasipaju poklonima. Android Police naglašava da Play Store vrvi aplikacijama koje služe pronalaženju ‘sponzora’ i ‘sponzoruša’. Niti jedna od aplikacija izravno ne nalaže da bi starije osobe mlađim ženama trebali platiti za njihovu pažnju, ali hrpa naglašava da oni moraju biti bogati.

Pravila za Google Play već zabranjuju aplikacije koje potiču ‘usluge koje se mogu interpretirati kao nuđenje seksualnog čina u zamjenu za kompenzaciju’. Ažurirana verzija pravila definiciju proširuje na ‘kompenzirane spojeve ili aranžmane seksualne prirode u kojima se od jedne stranke očekuje novčana nadoknada, pokloni ili financijska podrška drugoj stranci’.

Iako nikom nije jasno zašto kompanija baš sad uvodi pooštrena pravila, valja naglasiti da ona dolaze u sklopu borbe protiv online seksualnih usluga na platormama nakon uvođenja FOSTA-SESTA legislature iz 2018. godine u kojoj su otklonjene zaštite za sadržaje koji ‘promoviraju ili potiču prostituciju’, zaključuje Verge.