in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Xbox Series X i S postale najbrže prodavane Xbox konzole

Microsoft je sinoć objavio rezultate

Microsoftu ide dobro s prodajom novih Xbox konzola, usprkos nestašicama poluvodiča i velikom interesu za konkurentnu konzolu.

Microsoft je sinoć objavio rezultate poslovanja za četvrti kvartal svoje fiskalne godine. U sklopu istih šef Satya Nadella pohvalio se činjenicom da su Xbox Series X i S do u ovom trenutku najbrže prodavane konzole u historiji Xboxa.

Prihodi od prodaje Xbox konzola u periodu između 4. i 7. mjeseca ove su godine bili 172% viši nego u istom periodu prošle godine… što i nije iznenađujuće jer u 2020. nisu prodavali Xbox Series konzole nego samo Xbox One.

Microsoftovi sveukupni prihodi od gaminga porasli su za 11% u odnosu na proljeće 2020., ali prvenstveno zbog prodaje konzola jer su prihodi od prodaje Xbox igara i usluga pali za 4%, prenosi Hcl.hr.

Iz Microsofta se nisu oglasili oko aktualnog broja pretplatnika Xbox Game Passa. Početkom godine službeno su objavili da je broj pretplatnika dosegnuo 18 miliona. U četvrtom mjesecu neslužbeno se spominjao skok na 23 miliona pretplatnika, ali to nije bilo potvrđeno od strane Microsofta.