in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uskoro izlazi Windows 365?

Microsoft najvio izlazak

Virtualna konferencija Inspire koja se održala ove srijede bila je mjesto vrlo važne Microsoftove objave. Potvrđeno je kako će od 2. augusta organizacijama i tvrtkama postati dostupan servis pod nazivom Windows 365.

Ponudit će potpuno novi način za pristup cjelovitom Windows operativnom sustavu s bilo kojeg mjesta, pritom koristeći radnu površinu, laptop ili mobilni uređaj. Novost koju predstavlja je tzv. „PC u oblaku“ i donosi prilagođeno korištenje najnovijih Microsoftovih proizvoda za udaljena radna okruženja i rad od kuće što je nekako postalo pravilo u vrijeme pandemije koronavirusa. Windows 365 je paket tj. cloud servis temeljen na pretplati koji će biti dostupan putem aplikacije ili web preglednika na svakom uređaju koji će imati aktivnu internet vezu, navodi Pcchip, čak uključujući, osim PC-ja, i Mac, iPad, Linux uređaje te Android pametne telefone.

Paket će imati dva oblika konfiguracije: Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise. Njihove cijene bi tek trebale biti objavljene.

S Windows 365 servisom Microsoft želi ponuditi iskustvo koje ima formu i sigurnosne postavke tradicionalnih Windowsa za PC, ali istodobno želi omogućiti pristup kompletnom Windows 10 ili Windows 11 operativnom sustavu putem aplikacije i web preglednika na oblaku. Korisnici će također imati pristup Windows aplikacijama, alatima, podacima te postavkama iz oblaka koje žele na svom PC-ju.

Servis je izgrađen na Azure Virtual Desktop tehnologiji i Windows 365 servis može se promotriti kako Microsoftov odgovor na konkurentske Amazon Web Service i Google Cloud Platform.