in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tehnološki gigant odlučio da osmisli svoj operativni sistem: Stigla je nova Nokia!

Brojni noviteti

Nakon što je Huawey-ju zabranjeno da koristi GMS, tehnološki gigant je odlučio da osmisli svoj operativni sistem. Ispostavilo se da je u Kini HarmonyOS već napravio ogroman uspjeh.

Prema tajvanskim izvorima, finski tehnološki gigant Nokia takođe planira da lansira pametne telefone na HarmonyOS-u, a moguće je da će napajati i nadolazeću seriju Nokia X60.

Ove vijesti su veliki šok, jer Nokia nije kineska kompanija. I drugo, Nokia postala je poznata po Android iskustvu. HMD Global će i dalje lansirati pametne telefone sa Android OS-om. Moguće je da HMD Global sarađuje sa različitim kompanijama kako ne bi učinili grešku koju je Nokia napravila u prošlosti, navodi Gizchina.

Neuspjeh kompanije Nokia je bio jer je samo koristila Windows OS i zanemarivala Android. Kasnije, kada je Windows Mobile OS propao, Nokia je bila mrtva. Stoga ima smisla ako Nokia želi da koristi različite operativne sisteme.

Nokia X60 će imati jaku konfiguraciju i zaobljeni ekran

HarmonyOS nije samo vrhunac predstojeće serije Nokia X60. Prema novimpodacima, to će biti vodeća serija koja će se sastojati od Nokia X60 i X60 Pro modela.

Specifikacije uključuju primarni senzor od 200MP, zakrivljeni ekran i ogromnu bateriju od 6000mAh. 200MP će biti veliki skok u industriji pametnih telefona. Ove godine smo vidjeli senzore od 108MP na mnogim telefonima srednje klase. Nokia možda planira da napravi iskorak i zada veliki izazov svojim konkurentima.

Nema puno informacija o procesoru koji napaja Nokia X60.

Prema izvorima, Nokia trenutno testira HarmonyOS i ako sve bude u redu, možda ćete vidjeti pametne telefone sa HarmonyOS tehnologijom.

Zajedno sa vrhunskim specifikacijama, Nokia X60 serija može se pretvoriti u uspjeh. Takođe, slike koncepta prikazuju sekundarni ekran na zadnjem dijelu, što će biti lijep dodatak.