in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samo jednom objavom na Instagramu Ronaldo može zaraditi više od 1,6 miliona dolara

Redovni godišnji popis

Ono što mnogi ne uspiju napraviti tokom svog cijelog životnog radnog vijeka, Cristiano Ronaldo uspije napraviti samo s jednom sponzoriranom objavom na Instagramu. Naime, za samo jednu objavu s kojom reklamira neki proizvod ili uslugu, portugalski nogometaš može dobiti do 1,6 miliona dolara.

Tako barem pokazuje redovni godišnji popis osoba koje najviše zarađuju na toj društvenoj mreži – Instagram Rich List. Ronaldo je prvi put na vodećem mjestu kao osoba koja najviše zaradi jednom objavom na Instagramu te su obično prva mjesta zauzimala američke reality zvijezde.

Ronaldo, koji je prošlog mjeseca pažnju privukao ne samo potezima na terenu, već i na press konferenciji kada je uklonio boce Coca-Cole, na Instagramu ima više od 307 miliona pratitelja, a samo od ove društvene mreže godišnje okrene oko 40 miliona dolara, dakle više nego što zaradi od godišnje plaće u Juventusu, piše Daily Mail.

Drugo mjesto na ovom popisu zauzima Dwayne Johnson. Popularnog The Rocka na Instagramu prati oko 250 miliona ljudi, a za svaku sponzorsku objavu može dobiti 1,52 miliona dolara. Na trećem mjestu nalazi se Ariana Grande koja ima nekoliko miliona pratitelja manje od Johnsona, a može zaraditi 1,51 miliona dolara po sponzorirano objavi. Zatim slijede Kylie Jenner (1,49 miliona dolara) i Selena Gomez (1,46 miliona), dok od ostatka liste treba spomenuti i Lionela Messija koji se nalazi na sedmom mjestu, a sa svakom objavom može zaraditi 1,16 miliona dolara.