in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako zaustaviti Chrome da otvara aplikacije na Androidu?

Probajte ova dva načina

Za početak, onemogućite instant aplikacije iliti Instant Apps.

Instant Apps je funkcija Android telefona koja vam omogućuje upotrebu aplikacija bez njihovog instaliranja. Ista funkcija dolazi u obzir kada želite koristiti aplikacije koje imaju poveznicu u Chromeu. Umjesto da otvorite web stranicu, otvorit će se trenutna aplikacija, koja je instalirana na vašem telefonu.

Kako biste zaustavili takvo ponašanje i umjesto toga omogućili Chromeu otvaranje web stranica određenih usluga (na primjer YouTubea), morate onemogućiti funkciju Instant aplikacije na svom Android telefonu. Postoje različiti načini kako to možete učiniti.

Za početak pronađite i otvorite Default apps ili zadane postavke. Evo kako nju možete pronaći:

Otvorite Postavke na telefonu. Idite na Aplikacije, Instalirane aplikacije ili Upravitelj aplikacija, ovisno o dostupnoj opciji. Na nekim telefonima odmah ćete pronaći zadane aplikacije kad dodirnete općenitu opciju Aplikacije. Za ostale ćete morati ići na Napredno -> Zadane aplikacije.

Na Samsungovim pametnim telefonima idite na Postavke -> Aplikacije. Dodirnite ikonu s tri tačke i odaberite Zadane aplikacije. Na Xiaomi Mi telefonima trebat ćete ići na Postavke -> Aplikacije -> Upravljanje aplikacijama. Zatim dodirnite ikonu s tri tačke na vrhu i odaberite Zadane aplikacije.

Dodirnite opciju Otvaranje poveznica, koja se nalazi na zaslonu zadanih aplikacija. Ovdje ćete vidjeti opciju Instant aplikacije. Nju samo odznačite i bit će onemogućena, savjetuje Pcchip.

U slučaju da ne možete pronaći postavke Instant aplikacija gore opisanog prvog načina, slijedite ove korake:

  • Za početak otvorite Postavke na svom Android telefonu i kliknite na Google.
  • Dodirnite opciju Usluge računa, a zatim toga kliknite na Google Play Instant.
  • Odznačite opciju Nadogradi internetske veze i nakon svega ovog restartirajte svoj pametni telefon.