in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Viber uvodi nove opcije

Kad stiže u BiH?

Rakuten Viber, u partnerstvu sa Snap Inc. u aplikaciju dovodi dašak magije AR (augmented reality) Lenses maski. Pomoću Snapovih razvojnih alata kao što su Camera Kit, Creative Kit i Bitmoji, Viber će u vlastiti app integrirati personalizirane Bitmoji avatare, AR Lenses maske i omogućiti dijeljenje sadržaja prema Snapchatu

Viber Lenses Powered by Snap korisnicima će po prvi put omogućiti AR video messaging i fotografije s maskama. Moći će se birati između 30 novih Viber Lenses maski, poput životinja i Viber likova, a tu su i podvodna maska, “silly cat” interakcije i još mnogo cool opcija. U planu je dodavanje 300 novih Lenses maski do kraja godine, a tvrtke i brendovi će imati mogućnosti kreirati i vlastite, ekskluzivne Viber maske. WWF, FC Barcelona i Svjetska zdravstvena organizacija među prvim su Viber partnerima koji su na platformi ponudili nove, brendirane Lenses maske. Personalizirane maske pomoći će korisnike dodatno približiti omiljenim brendovima na Viberu, saopćeno je.

iOS verzija appa s novim alatima, kao i Android beta verzija na engleskom, dostupne su od jučer u sljedećim državama: Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Danska, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Grenland, Island, Irska, Izrael, Italija, Japan, Lihtenštajn, Luksemburg, Maldivi, Nizozemska, Norveška, Portugal, Španjolska, Švedska, Švicarska i SAD. Viber će s vremenom ove alate uvoditi i na ostala tržišta, uključujući Bosnu i Hercegovinu, kao i za Android korisnike.

Viber je messaging aplikacija koja spaja ljude širom svijeta i nudi im priliku za kreativno izražavanje – bez obzira ko su i gdje se nalazili. Privatni i grupni chatovi na Viberu koriste obostranu enkripciju, pa korisnici mogu biti sigurni da je njihova komunikacija uvijek zaštićena i nedostupna kako drugima, tako i Viberu.