in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Često kupujete online? Uploadajte sliku i pronađite sličan proizvod!

Facebook uvodi novosti

Facebook radi na novoj vizualnoj pretrazi za Instagram te istovremeno udvostručuje opcije kupovine na cijeloj svojoj platformi, objavljeno je na tvrtkinom blogu. Stigla je i službena izjava izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga, u kojoj ističe da su u ranoj fazi izrade alata za pretraživanje pomoću kamere.

Naime, vizualni bi način pretrage mogao biti sličan onome koji se već neko vrijeme može vidjeti na Snapchatu ili Pinterestu.

Kako prenosi Engadget, Zuckerberg je predstavio i dva potencijalna načina korištenja ove tehnologije na Instagramu, pa tako kaže da bi vizualno pretraživanje moglo prikazati slične proizvode dostupne negdje drugo u aplikaciji ili bi moglo omogućiti korisnicima da ih pronađu pomoću svojih kamera ili već snimljenih slika.

„Kada pronađete nešto što vam se sviđa, moći ćete to dodirnuti i pronaći slične proizvode koje ljudi prodaju u svim trgovinama na našim platformama“, objašnjava Zuckerberg dodajući da smatra da će vizualno pretraživanje uistinu biti od koristi u stvaranju fotografija na Instagramu preko kojih se zapravo može kupovati.