in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tesla u Kini otvorila prvu stanicu za punjenje električnih automobila

Solarne usluge kompanije uključuju Solar Roof

Američki proizvođač električnih vozila Tesla u srijedu je saopćio da je otvorio svoju prvu stanicu za punjenje električnih automobila u Kini s vlastitim prostorom za skladištenje energije.

Stanica za punjenje u gradu Lhasi proizvodit će energiju iz Sunčeve svjetlosti i skladištiti je za potrebe punionice za električna vozila, objavila je tvrtka. Tesla je ušao u poslovanje sa solarnom energijom 2016. godine kupnjom SolarCityja, kompanije za proizvodnju, distribuciju i instalaciju fotonaponskih sistema sa sjedištem u San Mateu u Kaliforniji, poručivši da želi razviti poslovanje s energijom.

Solarne usluge kompanije uključuju Solar Roof, sistem za proizvodnju energije u obliku crjepova, i Powerwall koji pohranjuje energiju proizvodenu u solarnim pločama.

Tesla sada želi upotrijebiti te sisteme za punionicu u Kini. Kompanija ima tvornicu u Šangaju, a prošle je godine objavila je oglas za poslove upravljanja projektima proizvodnje struje iz energije Sunca i skladištenja energije, prenosi Hina.