in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kina opet uzrokovala veliki pad cjelokupnog tržišta kriptovaluta

Bitcoin ponovno pada

Kineske su vlasti prije nekoliko sedmica najavile nove zabrane kriptovaluta, ostavljajući tržište u panici. U to su vrijeme tri regulatorna tijela u regiji najavila suzbijanje digitalnih kovanica. Najavili su zabranu financijskim institucijama i platnim tvrtkama da pružaju pomoć za transakcije kriptovaluta.

Od tada je Bitcoin izgubio na vrijednosti gotovo 14 000 američkih dolara. To je bilo samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk naglo promijenio stav o bitcoinima, pozivajući se na zabrinutost za okoliš.

Kineska najnovija akcija protiv Bitcoina cilja na rudarstvo, a to je operacija stvaranja novih bitcoin jedinica, koja troši velike količine električne energije u rješavanju nevjerojatno složenih matematičkih problema koji potvrđuju transakcije na mreži. Farme bitcoina rade kontinuirano, a značajan postotak rudarstva bitcoina na svijetu nalazi se u Kini.

Provincija Sečuan naredila je u petak lokalnim rudarima bitcoina da prestanu poslovati do nedjelje, izvijestio je kineski državni medij Global Times. Povjerenstvo za razvoj i reforme provincije Sečuan i Sečuanski ured za energiju naredili su svim elektroprivredama da do nedjelje “pregledaju, očiste i prekinu” rudarske operacije, uključujući 26 tvrtki koje su već identificirane.