in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zvučnici na Androidu ne rade? Imamo rješenje!

Probali neku od ovih stavki?

Je li problem u softveru?

Prije nego što počnete prčkati po hardveru provjerite je li krivac možda softverske prirode. To možete učiniti na nekoliko načina.

Najjednostavniji je – pogađate – ponovno pokretanje vašeg uređaja.

Ako nakon toga zvučnik i dalje ne radi, pogledajte je li namješten za reprodukciju zvuka putem ugrađenog zvučnika, ne nekog drugog uređaja.

Ako redovno koristite bežčne slušalice ili zvučnike moguće je kako je ostao povezan s njima. Otvorite Settings pa Connected devices i pogledajte je li povezan s nekim uređajem putem Bluetootha.

Nakon toga otvorite Settings pa Sound, gdje ćete pogledati jeste li slučajno uključili načine rada Do Not Disturb ili Silent.

Isključite slušalice

Ponekad zvučnik vašeg pametnog telefona ne radi, dok slušalice funkcioniraju normalno. To se događa zato što Android tu i tamo ne registrira kako ste odspojili slušalice pa uređaj ostane u načinu rada namijenjenom slušalicama i neće koristiti zvučnike.

Ako ovo ne možete riješiti rebootom, isprobajte besplatnu aplikaciju Disable Headphone koja će prisilno isključiti taj način rada i upogoniti zvučnike.

Vratite uređaj na tvorničke postavke

Ako aktiviranje sigurnog načina rada nije pomoglo i ne možete ustanoviti koja aplikacija, opcija ili postavka stvara probleme preostaje vam radikalno rješenje – povratak na tvorničke postavke.

Obratite se stručnjacima

Ako ništa od navedenog nije pomoglo, vjerovatno je neka hardverska komponenta prestala funkcionirati pa je vrijeme za odlazak u ovlašteni servis, piše Make Use Of.