in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Chrome će uskoro početi upozoravati korisnike na sumnjive ekstenzije

Uskoro stožija pravila

Google predstavlja nove sigurnosne opcije za Chrome koje su osmišljene kako bi olakšale uočavanje sumnjivih preuzimanja i ekstenzija. One se nadovezuju na poboljšanu funkciju sigurnog pregledavanja koja je pokrenuta prošle godine kako bi ponudila bolja upozorenja protiv web phishing lokacija.

Što se tiče Chrome ekstenzija, preglednik će sada upozoriti korisnika ako ono što instalira ne smatra “pouzdanim”. Kako bi određena ekstenzija postala “pouzdana”, treba biti kreirana od strane programera koji je slijedio Googleove smjernice za programere te treba postojati “najmanje nekoliko mjeseci”. To znači da Google nove programere neće odmah smatrati potpuno pouzdanim, piše Verge.

Kada korisnik pokuša preuzeti ekstenziju koja još uvijek nije pouzdana, Chrome će prikazati pop-up upozorenje koje sugerira da bi trebalo “nastaviti oprezno”. Međutim, još uvijek postoji opcija nastavka instalacije, tako da je sve i dalje na korisniku koji bira ekstenziju. Iz Googlea navode da će se gotovo tri četvrtine ekstenzija u Chrome trgovini, prema njihovim kriterijima, smatrati pouzdanim.

Ako Google određenoj ekstenziji “ne vjeruje”, to ne mora nužno značiti da je ta ekstenzija opasna, već da je njen programer možda noviji ili da je nedavno počinio manje kršenje pravila.